Partners

View the partners of U-BASE.

Partners of U-BASE

MAIN PARTNER

ASK Romein

ASK Romein

ASK  Romein is een autonome ontwerper én hoofdaannemer. We beschikken over een uitstekende eigen design- en engineeringsafdeling. We bieden technische expertise in staal-, beton- of houtconstructies en zorgen voor een optimaal ontwerp waarbij kwaliteit en duurzaamheid steeds centraal staan.  Met onze eigen teams voor verkoop, engineering, productie en uitvoering werken we projecten uit van A tot Z.  

ASK Romein is eveneens een ervaren staalbouwer waarbij we bij voorkeur vanuit onze eigen design- en engineeringsafdeling zeer omvangrijke en complexe staalconstructies realiseren in binnen- en buitenland.  In onze productielocaties in Roosendaal, Katwijk en Malle (België) beschikken we over een geavanceerd machinepark inclusief een gerobotiseerde  assemblage-,  en  lasproductielijn. In onze vestigingen in Vlissingen en Middelburg produceren we hoogwaardige en complexe staalconstructies.

OTHER PARTNERS

Pieters Bouwtechniek

Pieters Bouwtechniek

Pieters Bouwtechniek is een toonaangevend en onderscheidend onafhankelijk ingenieursbureau in constructieadvies. Toonaangevend vanwege onze deskundigheid en onderscheidend door onze proactieve aanpak en werkwijze. Uitgangspunt is een veilig, functioneel en integraal ontwerp dat leidt tot een gebouw dat voldoet aan de eisen en wensen van opdrachtgever en gebruiker. Wij werken aan diverse opdrachten van universiteiten, onderzoeksinstituten, architecten, gemeenten, woningbouwverenigingen, ontwikkelende aannemers, particulieren en projectontwikkelaars, zijn actief betrokken en adviseren de opdrachtgever vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering.

Heijmans

Heijmans

Heijmans is a listed company that combines activities related to property development, building & technology, roads and civil engineering in the areas living, working and connecting. Our constant focus on quality improvements, innovation and integrated solutions enables us to generate added value for our clients. Heijmans realises projects for private consumers, companies and public sector bodies, and together we are building the spatial contours of tomorrow. Today Heijmans is creating space by launching innovative ideas and showing its colour in the market. Ultimately ideas and solutions can create added value for clients, if they are also good for the living environment. As builders that is exactly where we can make a difference. Therefore we strive to combine creating value and social relevance.

IMd Raadgevende Ingenieurs

IMd Raadgevende Ingenieurs

IMd Raadgevende Ingenieurs (1960) is een onafhankelijk ingenieursbureau in hart en nieren. 50 constructief ontwerpers, constructeurs en tekenaars stellen hun vakkennis in dienst van ontwikkelaars, bouwers en architecten – voor slimme, efficiënte maar vooral economische constructies die gebouwen haalbaar maken. IMd zorgt dat de architect ‘zijn gebouw’ kan realiseren, dat adviseurs optimaal kunnen presteren en dat de aannemer snel & simpel kan bouwen. Van groot tot klein, van complex tot eenvoudig, IMd is opdrachtgevers bij alle soorten opdrachten graag van dienst.

Van Rossum

Van Rossum

Van Rossum is veel meer dan een constructeursbureau. We treden op als adviseur van de opdrachtgever en als onderdeel van een ontwerpteam begrijpt Van Rossum dat het om iets meer gaat dan het vertalen van een Programma van Eisen in een ontwerp.   Van Rossum kenmerkt zich als een creatieve oplosser; een constructieadviseur die weet dat veel integrale oplossingen alleen mogelijk zijn met kennis van de overige bouwdisciplines. Met name in de eerste fase van een project kan Van Rossum als constructeur een beslissende invloed hebben op de efficiency binnen het ontwerpproces.
Wat ons interesseert is het waarmaken van ambities en deze in overeenstemming brengen met het beschikbare budget. Om tot een optimaal resultaat te komen, moeten we als constructeurs kennis hebben van alle bouwdisciplines. Alleen zo zijn we in staat uiterst scherp te construeren en maken we het mogelijk dat er creatief ontworpen kan worden.    

BAM

BAM

Building the present,creating the future
Onze maatschappij verandert voortdurend en de bebouwde omgeving beweegt daarin mee. Met the internet of things, data en virtual reality kan slim worden ingespeeld op woonbehoeften. En wat is het effect van zelfrijdende auto’s op de infrastructuur van de nabije toekomst? Daarnaast heeft de enorme vlucht van de technologie de afgelopen jaren innovaties voortgebracht die uitstekend toepasbaar zijn in het bouwproces: robotisering, 3D-printers, drones. BAM heeft de ambitie voorop te lopen bij deze vernieuwingen. Jij ook? Koninklijke BAM Groep: de ondernemende bouwer, met aandacht voor professionele, innovatieve en duurzame oplossingen. Van tunnels en ziekenhuizen in Nederland tot steigers in Australië en voetbalstadions in Abu Dhabi, wij staan aan de basis van vele toonaangevende bouw- en infraprojecten. Daarnaast kom je ons tegen in elke fase van het bouwproces: van projectontwikkeling en ontwerp tot bouw, exploitatie en onderhoud.

ENCI

ENCI

ENCI, opgericht in 1926, staat voor cement, Nederlands cement. Verreweg het grootste deel van de verschillende cementsoorten van ENCI wordt in Nederland afgezet waar ENCI marktleider is. De verkoop- en marketingactiviteiten vinden plaats vanuit het kantoor in 's-Hertogenbosch waar nog een aantal andere centrale afdelingen gevestigd zijn. De productie van ENCI-cement vindt plaats in de fabrieken in Maastricht, IJmuiden en Rotterdam. De belangrijkste klanten van ENCI zijn de betoncentrales, producenten van betonproducten, aannemers, bouwmaterialenhandels en producenten van droge mortel. ENCI maakt deel uit van de HeidelbergCement Groep, wereldwijd marktleider in zand en grind en één van de grootste producenten van cement en beton ter wereld. ENCI maakt deel uit van de activiteiten van HeidelbergCement in de Benelux. De HeidelbergCement Groep is op de Nederlandse markt ook aanwezig via Mebin (betonmortel) en Sagrex (aggregaten).

White Lioness technologies/ Packhunt.io

White Lioness technologies/ Packhunt.io

Packhunt.io is the next generation parametric design and Digital Twin platform developed by White Lioness technologies to make advanced technology accessible to everyone. Advanced computation is becoming increasingly prevalent in the building industry, from the use of virtual reality, artificial intelligence and digital twins to the development of smart manufacturing and 3D printing. At White Lioness technologies, we believe in empowering engineers and designers to expand their capabilities through the use of computation and the power of no code visual programming such as used in Grasshopper and Dynamo. Since 2013, White Lioness has been providing advanced solutions to many clients both in the Netherlands and abroad in a variety of different industries. White Lioness collaborates with the one man startup to the largest corporation to make digital visions a reality.

DIANA FEA B.V.

DIANA FEA B.V.

DIANA FEA B.V. is the developer of the DIANA finite element analysis software program. This software is used worldwide by companies and universities. DIANA is utilised in the calculation of forces and prediction of deformation in structural and geotechnical applications. This enables the design of structural and geotechnical projects to be optimised and for risks to be quantified. Worldwide interest in the application of advanced analysis is growing strongly.

Zonneveld Ingenieurs B.V.

Zonneveld Ingenieurs B.V.

Zonneveld Ingenieurs B.V. is een onafhankelijk ingenieursbureau op het vakgebied van constructief ontwerpen van draagconstructies van bouwwerken. Projecten variëren van groot tot klein. De ca. 40 medewerkers zijn technisch hooggekwalificeerd en hebben uitgebreide kennis en ervaring. Binnen het bureau zijn specialisten aanwezig op het gebied van staal, beton, prefab beton, dynamica (aardbevingen), voorgespannen beton, glas, hout, bouwplanningen, begrotingen, bouwputten, funderingstechnieken, bouwmethodieken en duurzaam bouwen.

Bouwen met Staal

Bouwen met Staal

Staal. Je komt ‘t vrijwel dagelijks tegen in constructies en afwerking van gebouwen,
bruggen en sluizen. Breed, intensief en tegelijkertijd verantwoord gebruik van staal in de bouw, daarvoor zet de kennisorganisatie Bouwen met Staal zich in. Met een keur aan activiteiten op het gebied van staalpromotie, advies, lobby, onderzoek en kennisoverdracht. De activiteiten hebben primair tot doel om de verschillende disciplines binnen de bouw – van opdrachtgevers tot en met staalproducenten en leveranciers – te ondersteunen bij toepassingen van staal in de bouw. Voor studenten biedt Bouwen met Staal het gratis proefabonnement op het gelijknamige vaktijdschrift, het student- lidmaatschap en het studentenprogramma op de Nationale Staalbouwdag én voor afstudeerders de studentenSTAALprijs. De vereniging telt momenteel zo’n 450 bedrijfsleden en 21 Gold Members.

Betonhuis - Cement

Betonhuis - Cement

Sinds 1 december 2017 maakt het Cement&BetonCentrum, met de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN), deel uit van een nieuwe koepel: Betonhuis. 
Betonhuis is hét aanspreekpunt binnen de betonsector, een innovatief kenniscentrum en de expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton. Betonhuis vertegenwoordigt 300 bedrijven in verschillende sectoren en is gevestigd in Woerden.

Sentijn

Sentijn

Sentijn is een specialistische organisatie die zich richt op ingenieurs. Onze missie is om op een succesvolle manier ingenieurs samen te brengen met mooie bedrijven binnen de Civiele Techniek, Bouwkunde en Werktuigbouwkunde. Wij creëren interessante en uitdagende carrière mogelijkheden voor jou als ingenieur. Dit doen wij door onze kennis van de markt met jou te delen.
Ben je onlangs afgestudeerd voor je Master Structural of Building Engineering en op zoek naar een leuke uitdaging? Dan komen we graag met jou in contact. Op www.sentijn.com vind je meer informatie over onze organisatie en dienstverlening.

Witteveen+Bos

Witteveen+Bos

Als advies- en ingenieursbureau adviseren en helpen wij wereldwijd onze klanten bij het oplossen van de complexe uitdagingen van deze tijd. Vanuit een netwerk van 19 kantoren in 11 landen werken onze ruim 1.100 ingenieurs en adviseurs aan een betere leefomgeving voor iedereen, nu en later. Samen met onze stakeholders dragen wij zo bij aan sociale, ecologische en economische vooruitgang, waarbij de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties een inspirerende leidraad zijn.
Wij voeren jaarlijks ruim 3.000 projecten uit op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. In deze projecten streven wij naar maximale waardecreatie. Dit betekent duurzame oplossingen voor de maatschappij, klantwaarde voor onze opdrachtgevers en kansen voor talentontwikkeling voor onze medewerkers.

Enginear

Enginear

Enginear is een innovatieve speler in de arbeidsbemiddelingsmarkt; ontstaan vanuit de kennis, ervaring en het netwerk van meer dan 15 jaar specialistische matching en loopbaanbegeleiding. Wij zijn specialist in verschillende vakgebieden van de gebouwde omgeving, zoals de Civiele Techniek en Bouwkunde. Bij Enginear richten wij ons op het creëren van carrières voor jonge ingenieurs door middel van zelfreflectie en loopbaanbegeleiding. Wij richten ons hierbij op studenten en jonge ingenieurs met maximaal 4 jaar werkervaring.     

Wat kunnen wij voor jou betekenen als student? Tijdens de studie helpen wij studenten bij het vinden van een relevante bijbaan in het vakgebied van de eigen studierichting. Daarnaast geven wij zo’n 25 trainingen en workshops aan verschillende hogescholen en universiteiten waarbij wij onze kennis van solliciteren, persoonlijk leiderschap en loopbaanontwikkeling delen.   

Wat kunnen wij voor jou betekenen als starter? Na de studie brengen wij de startende ingenieur in contact met bedrijven die bij hem of haar passen. Wanneer wij een geschikte match voor jou hebben gevonden zal je direct bij het bedrijf in vaste dienst treden. Mocht jij nog niet exact weten welke richting je op wilt, dan helpt onze loopbaancoach jou graag verder.

ARUP

ARUP